Home

headers-v2_1

De Haagsche Croquetterij

Een nieuw merk met oude wortels. Een Haagsche hap met Haagsche nostalgie. Al onze producten zijn bereid met duurzame ingrediënten uit de streek. Runderen opgegroeid in regionale weilanden, garnaaltjes uit de Noordzee en gepeld in Nederland, ‘uitgelegde’ leghennen voor de ‘ouderwetse kippensmaak’, kaas van de boerderij aan de rand van de hofstad en groenten uit het nabij gelegen ‘Westland’.

De recepturen zijn gebaseerd op het kookboek ‘Recepten van de Haagsche Kookschool’ uit 1895. De gebruikte beeldelementen van ‘De Schilders van de Haagsche school’, uit die zelfde periode, benadrukken de lokale en dierbare voorstellingen van vroeger.

Lokaal, ambachtelijk en met trots bereid, maar bovenal: Haags!

headers-v2_2

Historie

boekje_v2

De Haagsche Croquetterij is een jong bedrijf. De oorsprong ligt echter in een periode waar traditie, vakmanschap, en weinig schakels tussen ‘grond en mond’ de norm was. Een tijd waarin eten niet uit grote anonieme fabrieken kwam.

Eind 19e eeuw bevond Den Haag zich in een periode van bloei, zowel qua handel en techniek, als beeldende kunst. Maar ook gastronomisch was Den Haag zijn tijd vooruit: In 1895 vatte Mevrouw A.C. Manden de Haagse school van koken samen in het boek ‘Recepten van de Haagsche Kookschool’.Onze producten zijn gebaseerd op deze lokale recepten en waarden uit die periode, maar natuurlijk met een vleugje modern inzicht.

De Haagsche Croquetterij laat je weer de ouderwetse en eerlijke smaak van vroeger terug vinden, waarbij transparantie en herkomst van ingrediënten de kernwaarden zijn.

headers-v2_3

Assortiment

kroketten-bitterballen_v2

*De Haagsche Croquet & Bitterbal*

Op basis van het vlees van koeien die graasten op weilanden gelegen in Zuid-Holland, allen gebonden aan de redio Den Haag. Doorgaans wat oudere koeien die veel hebben gelopen en daardoor minder geschikt zijn voor bijvoorbeeld biefstuk, maar perfect voor het draadjesvlees en de langzaam getrokken bouillon die we gebruiken voor de Haagsche Croquet en Bitterbal.

*De Haagsche Hoender Croquet & Bitterbal*

Gemaakt met scharrelkippen die hun leven als leghoen (ook wel soepkip) lokaal hebben gesleten. Ook weer wat oudere dieren waarvan het vlees door langzame garing uitstekend te gebruiken is voor voor onze producten.

*De Haagsche Garnaal Croquet & Bitterbal*

De Hollandse garnaal in de Haagsche Garnaal Croquet vindt zijn herkomst in de Noordzee. Onze leverancier koopt direct van de vloot en selecteert voor De Haagsche Croquetterij uitsluitend grotere (volwassen) garnalen. Uiteraard worden ze in Den Haag, met de hand, gepeld.

*De Haagsche Boerenkaas Croquet & Bitterbal*

De pikant gerijpte kaas in de Haagsche Boerenkaas Croquet is afkomstig van kleine kaas boerderijen uit de regio van Den Haag. Deze kaas wordt geraspt zodat deze snel wegsmelt en niet te lang wordt doorverhit in de kruidige groenten salpicon.

*De Haagsche Groenten Croquet & Bitterbal*

Den Haag wordt omgeven met het ‘Westland’. Bekend om zijn land- en kassenbouw. Eerste klas Hollandse groenten uit deze streek vormen de basis van De Haagsche Groenten Croquet en Bitterbal. Het grootste Urban Farming project uit Europa speelt zich af in Den Haag. Op het dak van het elftellende hoge gebouw staat een Glashouse, waar diverse groenten en fruit verbouwt worden, met een zo laag mogelijke footprint.

De Haagsche Croquetterij is aan het onderzoeken welke groenten van dit project gebruikt kunnen worden als basis van alle bouillons. Je kunt hier meer over lezen bij ‘Links’.

Voor alle producten geldt: Geen gebruik van kunstmatige smaakversterkers en schadelijke additieven.

De verkrijgbare verschijningsvormen en gewichten per product vind je bij de bakadviezen.

headers-v2_4

De oprichter & maker

De-Maker

Trots op zijn vak, maar ook op zijn stad. Met een voedingskundige achtergrond en werkervaring in het paramedische werkveld is de oprichter, Tom de Heij, al jaren actief in de voedingsmiddelen sector.

Zijn functies binnen de sector lopen uiteen van onder andere trendwatcher tot food-inkoper, en van horeca adviseur tot kwaliteitsmanager.

Als gevolg van de vele voedselschandalen met name in de vlees- en snackindustrie zag Tom dat er behoeften is naar transparantie en lokale, eerlijke, duurzame en ambachtelijke producten. Een logisch gevolg is dat er ruimte ontstaat voor merk-differentiatie en lokale initiatieven die de doelgroep raken met een eerlijkheid en ambacht. Na eerdere hyper lokale merken opgezet te hebben, zoals Oervlees, werd het nu tijd voor een onmiskenbaar lokaal Haags merk. Zie hier het resultaat!  

Met de recepturen van de Haagsche Kookschool op zak is Tom na diverse proefjes gemaakt te hebben in de keuken, opzoek gegaan naar een geschikte bereidingsfaciliteit, welke aansluit bij de kernwaarden en beloften van De Haagsche Croquetterij.

Deze bereider begrijpt de waarden van ambachtelijke snacks als geen ander. Met respect voor gezondheid, milieu en individuele wensen worden de snacks van De Haagsche Croquetterij secuur gemaakt naar de recepturen van De Haagsche Kookschool.

headers-v2_5

Bakadvies

De snacks met 23,5% rundvlees zijn verkrijgbaar in 95 grams lunch croquet, 30grams mini croquetje als fingerfood en 30grams bitterbal voor de borrel- en snackkaart.

De snacks met 23,5% kippenvlees zijn verkrijgbaar in 85 grams lunch croquet, 30 grams mini croquetje als fingerfood en 30 grams bitterbal voor de borrel- en snackkaart.

De snacks met 25% Hollandse garnaaltjes zijn verkrijgbaar in 70 grams lunch croquet en 30 grams mini croquetje als fingerfood.

De snacks met boerenkaas zijn verkrijgbaar in 70 grams lunch croquet en 30 grams mini croquetje als fingerfood en partysnack.

De snacks met de groenten zijn verkrijgbaar in 85 grams lunch croquet en 30 grams mini croquetje als fingerfood en partysnack.

Om deze snacks het best tot zijn recht te laten komen adviseren wij om de producten te bereiden op de volgende manier:

Croquette 85-95gr:

± 7 minuten

Croquette 60-70gr:

± 6 minuten

Bitterbal / mini croquetje 30gr:

± 4 minuten

Croquette 85-95gr:

± 5 minuten

Croquette 60-70gr:

± 4 minuten

Bitterbal / mini croquetje 30gr:

± 3 minuten

Afhankelijk van de inhoud van de friteuse het aantal te frituren snacks aanpassen. Nooit teveel tegelijk bakken.

Houdbaarheid en bewaaradvies:
Op elke handelseenheid staat een THT datum vermeld bij diepgevroren opslag.

Diepvries
Houdbaarheid 12 maanden bij -18°C.

Na ontdooien zijn de producten in de koelkast bij 4°C nog ca. 3 dagen houdbaar.
Na ontdooiing niet opnieuw invriezen.

headers-v2_6

Serveertips

Hier komen serveertips. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

headers-v2_7
headers-v2_8

Contact

Stel hier uw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Copyright 2016 | Website by Jansen & Spapé Concept & Design | De Haagsche Croquetterij is a Registered Trademark.